Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Media Rikspolitik

Fabelmannen…

Jag har alldeles för lätt att ”tycka synd” om folk, även dem jag vanligtvis inte finner vara så sympatiska. Som statsminister Stefan Löfven. Den här bilden som nu finns att (gratis använda) figurerar allt mer runt på internet. En rent elak bild som nu många kommer publicera för att visa sin missaktningen över statsministern.
Det gör nog jag också (om du lägger till hela socialdemokratin) och deras misslyckade politik. För all del – med god hjälp av treklövern MP-C-L – och dessutom stödda av V.

Det är när jag läser kommentarerna till Jens Ganmans inlägg på Facebook –
https://www.facebook.com/jens.ganman
som jag börjar känna mig en aning – blödig. Och, undrar över, hur långe till orkar han. Men också – hur länge får han vara kvar som partiordförande?

I Expressen får han också mothugg av Jenny Madestam (tidningens statsvetare) som ställer sig bakom bilden av en statsminister som är utsatt för hög press. Hon menar att Löfvens begränsningar som politiker och ansikte utåt för ett parti har avslöjats den senaste tiden.

En kvinna säger det så här:
”Jag är mer och mer inne på Oscar Sjöstedts (SD) uttalande i ett anförande i riksdagen;
”Man hade kunnat plocka 20-25 personer slumpartat från gatan och satt dem att styra Sverige. De hade gjort ett bättre jobb än den här regeringen.”

En annan skriver:
”Liknar inte regeringens ministrar deltagarna i Monty Pythons ”100 m för folk utan lokalsinne” när de irrar än hit, än dit i varenda fråga?”

Och du har just läst två av de snälla kommentarerna…

Och avundsjuk blir jag också när jag läser vad Ganman skriver – han hade fått 63 kommentarer kort efter att hans text publicerades.

Dessutom kanske jag ska unna mig en liten dos skadeglädje – tänkte jag när jag läste:
I en reklamkampanj 2018 använde Sverigedemokraterna raderna ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”. Något som Timbuktu och hans skivbolag menade var ett direkt intrång på låten ”Alla vill till himlen men ingen vill dö”.

Stockholms tingsrätt menar att textraderna inte ”uppvisar sådan originalitet och individuell särprägel att de bedöms ha verkshöjd.” Skivbolaget Universal och Timbuktu ska enligt domen betala rättegångskostnader på 275.000 kronor.

Detta är bara en början

på något som kan utvecklas till någonting…