Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Ny flagga?

Nja, jag menar inte att Sverige som nation ska skaffa sig en ny flagga utan rubriken bygger på en liten fundering jag nyss fick vid lunchfikat.
Det kom sig nämligen så att jag – som så många andra svenskar – har satt upp en liten svensk flagga på lämplig plats på huset. Jag har faktiskt, så här i efterskott, inte helt klart för mig varför jag gjort det.
Enklaste förklaringen är väl att jag ville visa omvärlden att ”här bor en svensk”.

Nu kom jag vid fikabordet att fundera lite över att jag – då – förmodligen ansåg att det var bra av något skäl. Kanske rent av för att jag var lite stolt över att att vara svensk.
Fick i dag anledning att ifrågasätta det. På grund av att flaggan, inköpt i somras för förmånligt lågt pris hos Biltema – hade blåst sönder så illa att jag för några dagar sedan plockade ner den för att den var så ful. Och närde ett tag en liten slumrande tanke av att jag nog skulle köpa en ny flagga.

Det blir nog ingen ny flagga uppsatt, i alla fall inte nu, för jag kunde inte övertyga mig själv om att jag fortfarande är så där överväldigande stolt över att vara – svensk.
För att vara lite mer direkt – jag tycker att Sverige missköts å det gruvligaste – av obehagliga rikspolitiker i en synnerligen märklig regering… (min snälla version)

Om Vingåker som kommun har en egen flagga kan jag tänka mig att sätta upp en sådan – bredvid en norsk. För att hedra min mamma…

Tänkte jag – och tog en pepparkaka till…