Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Citerat…

Vissa saker jag läser försätter mig i – funderingar. Jag använder hellre det ordet är att påstå att jag – tänker. Det får vara som det är med den saken – vad det än nu är – så njuter jag av det. Och så gott som varje kväll ger jag ett par timmar åt – vad det nu är – i sällskap med ett glas vin. Efter det sover jag min goda sömn…

I kväll kommer jag att fundera över de här raderna:

”När vår statsminister anklagar Sverigedemokraterna för att vara rasister och nazister, skulle man önska att väljarna (också socialdemokrater) insåg att det är han som är destruktiv, inte Sverigedemokraterna. Det är inget mindre än en politisk katastrof när politiker i första hand ägnar sig åt att skända sina politiska motståndare. Att de pekar ut vad de uppfattar som andras moraliska defekter, höjer ju på inget sätt deras egen moral.

Invektiven är ett språkspel. Stefan Löfven (han är inte ensam) har ett antal ledord som för honom pekar ut Sverigedemokraterna som nazister (om han nu själv tror på sitt påstående är omöjligt att avgöra). Resultatet av detta sätt att föra politisk debatt ser vi i dag.
Sverige har blivit ett mycket obehagligt för att inte säga frånstötande land, för de medborgare som vill använda vilka ord de vill och fritt uttrycka sin åsikt. Den offentliga debatten är starkt censurerad, lögnaktig och styrd av mobbare – ständigt beredda att skända den som säger något som de inte gillar – oavsett om det är sant eller inte.”

Skrivna av Karl-Olov Arnstberg.

Som också skriver:
”Vilka är det då som går runt och skändar sina medmänniskor? Det enkla svaret är att dessa personer varken är intresserade av vem den andre är eller vilken skada de tillfogar honom eller henne i den personens verklighet. De befinner sig i ett ideologiskt styrt språkspel. De ser inte medmänniskor som man måste behandla med omtanke och varsamhet utan de ser politiska fiender som till snart sagt vilket pris som helst måste förgöras. Dels måste de fås att hålla käften men framför allt måste deras potentiella roll som opinionsbildare förstöras, därför att de har fel budskap.”

Och så kommer jag nog en stund att tänka – Så bra att vi har bättre politiker än så i vår kommunpolitik…

Man blir aldrig för gammal för att lära – nytt:

Numera heter det inte impotent.
Det heter – ståndshandikappad…

Lägger du till ”för” där hamnar du hos dem som Arnstberg skriver om…