Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Stjärnkrögare…

Vill kommunen få till den restaurang som ska finnas i Säfstaholms slott när det återinvigs i början av nästa sommar.
– Ett slott som har präglats så mycket av fest och kalas under greve Gustav Trolle-Bondes dagar förtjänar en förstklassig matupplevelse tillagad av en stjärnkrögare, säger Johan Tranquist, upplevelsechef i Vingåkers kommun.

Förstklassig matupplevelse? Jodå, det ser jag fram emot att (även) få uppleva under den kommande sommaren.
Men jag kan ana, för min egen del, att de flesta som inte äger rum den egna trädgården – mest kommer att avnjutas hos Joan´s…

Men, visst är jag nyfiken, och ser med viss förväntan på att det i Vingåker så småningom kommer att finnas en ”Matupplevelse” som förhoppningsvis kan locka till sig besökare från vida omkring.

Stjärnkrögare? Finns det underlag (kundkrets) i Vingåker med omnejd som är stor nog för att hålla en sådan ”verksamhet vid liv”? Funderar jag och undrar vad för slags meny det ska till för att locka till sig gourmeter – finsmakare-läckergom, gastronom, gourmand, epikuré; matkännare – som ser fram emot ett besök på vårt slott.

PS – Läser att Jimmie Åkesson är portad från Nobelfesten. Jag tänker inte heller gå utan spar min förväntade ”Matupplevelse” till dess att stjärnkrögaren (ovan) har invigningsfest…