Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Rikspolitik

Ett samtal kan…

…vara mycket givande om de som samtalar t ex har något vettigt att prata om och kanske rent av vill samarbeta om vissa saker som kan leda till förbättringar.
Klart jag menar mötet mellan Kristersson och Åkesson, som jag själv finner vara intressant och förväntar mig ska vara (bli ) givande – för landet Sverige.

En åsikt som inte delas av alla – och absolut inte av regeringen och dess ”anhang”.
Statsministern säger:
– Jag noterar att samarbetet mellan de brunblåa har fördjupats. Den politik som kommer fram ur sånt samarbete kan aldrig vara bra för svenska arbetare eller välfärden.

Eftersom han är intervjuad i Aftonbladet fick han förstås ingen följdfråga som ”Vad menar du med det?”

Nå, till skillnad från statsministern kan jag se att ett sådant samarbete kan vara väldigt bra för – inte bara svenska arbetare och välfärden – utan för hela befolkningen.
Enär – den nuvarande regeringsblandningen försämrar hela tiden läget för oss – svenskar.

Ytterligare en spånkorg uttalar sig i AB:

Anders W Jonsson, Centerpartiets gruppledare i riksdagen, kommenterar mötet så här:
– Vi noterar att ytterligare en partiledare bryter sitt löfte om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är mycket oroväckande, säger han.

Oroväckande? Det är ju – för fan precis tvärt om – en glädjens dag – att fira i kväll med ett glas Highland Park. Tänk att få möta – ytterligare – en partiledare som vågar bryta ett tidigare avgivet löfte – därför att han så tydligt ser att ”spelplanen” kraftigt har förändrats.
Till det sämre…

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är positiv till mötet mellan Kristersson och Åkesson:

”Våra enorma samhällsproblem kan aldrig lösas om inte vi politiska ledare kan samtala och förhandla. Landet har varit lamslaget alldeles för länge av konstruerade politiska låsningar. Ju förr vi kommer förbi den blockeringen, desto bättre.”
Klokt sagt…