Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Det kan jag inte tänka mig…

… är orden som passerar när jag i Aftonbladet läser en artikel om ”Tio extraordinära toaletter att besöka”.
Ingressen till artikeln säger:
Norge har mycket som är vackert, så varför skulle toaletterna vara annorlunda? Längs med Norges nationella turistvägar finns offentliga toaletter som har designats i harmoni med naturen – och är värda att besöka.

Om du tar dig tid att läsa om en sådan ”skitsak” så får du ta del av 10 bilder på de här toaletterna. Om du gör det är jag tämligen säker på att du kommer att säga till dig själv vad jag menar i rubriken.
Det vill säga – Det skulle aldrig kunna hända i Sverige.

Foto: Lars Grimsby, Statens vegvesen

Men kan i mitt inre se mig själv, i sommar, fara fram på de vackra vägarna, i lugnet och tystnaden, i min nya klimatsmarta bil…