Kategorier
Media

Kuriren‚

Jo, jag menar Katrineholms-Kuriren, blev jag nyss påmind om i ett mejl där tidningen berättar för mig vilka artiklar som är mest lästa på kkuriren.se vilket försätter mig i funderingsläge.
Här är rubrikerna:
– Ännu ingen gripen för skjutning på Norr
– Tre bilar i ny olycka på Vingåkersvägen
– Flera olyckor i halkan – busslinjer ställs in
– Videon avslöjar – Gripne mannen plågas med snö
– Skottlossning väcker oro på Norr
– Här åker Oskar skridskor på vägen
– Helene fixade sommarstuga – av en gammal Kabe
– 20-åring misshandlad under fest som urartade
– Ishalkan slår hårt mot busstrafiken
– Status quo i Byggtekniks tvist med Kärnhem

Så hamnar jag i något som förmodligen kan beskrivas som – små grubblerier – som på mitt ovårdade språk jag använder när jag pratar med mig själv – klart kan skrivas ut som ”Vem fan vill läsa sånt?” (Speciellt om man bor i Vingåker? – lägger jag till)

En utsaga som helt bygger på mitt eget totala ointresse av att läsa sådant tidningsinnehåll. Som, vad jag förstår av information från annat håll (alternativa medier) delas av allt fler Kuriren-läsare – eftersom jag där får information om att Kuriren ”går allt sämre” och att läsarna blir färre.
Tidningens chefredaktör har nyligen (i tidningen) berättat att antalet annonser minskar.

Hur vet jag då vad Kuriren skriver om? Jo, jag beställde en digital prenumeration i november för att få lite koll på min ”nära omgivning inför Jul- och Nyåret”.
Och, ska jag väl också erkänna, för att få tips och underlag (om Vingåker) för att skriva om på den här platsen. Och det är det glest av…
En prenumeration jag avslutar vi nyåret .

PS – jag själv prenumererar på två tidningar – Fokus och Grönköpings Veckoblad (Sveriges enda veckotidning som utkommer en gång i månaden)