Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Tankar under en morgonfika…

Undrar hur det kommer sig, är en fundering som poppar upp när jag i Kuriren läser:
”Trots att andelen personer över 80 år är betydligt större i Oxelösund – 7,3 mot 5,8 procent – är kostnaden för äldreomsorg högre i Vingåker, cirka 275 000 kronor per invånare mot 243 000 i Oxelösund.
Men mest intressant är jämförelsen av försörjningsstöd. Arbetslösheten är något högre i Oxelösund än i Vingåker men kostnaden för försörjningsstöd är mer än dubbelt så hög i Vingåker, räknat per invånare.

Ja, hur kommer det sig? Och hur kommer det sig att jag inte kommer att få veta det?
Och hamnar åter i en av mina önskningar att kommunen ser till att hålla en ”personlig dialog” med oss Vingåkersbor på sin hemsida.

Så här tänker jag – kommunen alla ansvariga läser förstås Katrineholms-Kuriren och ser givetvis den här (för kommunen) negativa jämförelsen. Vore jag kommunstyrelsens ordförande skulle jag bums se till att där – på kommunens hemsida – genast publicerades en kommentar som förklarade skillnaden i kostnaderna.
Inte i en floskelfylld text hållen i en kommunal ton utan utan i en mer personligt hållen text:

”Du bästa Vingåkesbo, vi har förstås också läst Kuriren och sett att de beskriver att våra kostnader för äldreomsorgen och försörjningsstöd som högre än i t ex Oxelösund.
Det är förstås inte så att vi i Vingåker är slösaktigare med kommunens pengar än andra kommuner utan förklaringen är denna att…”

Eftersom jag åt fyra pepparkakor till mitt fika så borde jag ju därför ”vara snäll” men det är jag inte riktigt fullt ut för jag känner en irriterande känsla av att de ansvariga inom kommunen inte tror att det finns fler än jag som vill bli informerade.
Och inte då i den kommande kommuntidningen utan – idag. Varför inte på kommunens Facebook-sida där det gå att ge kommentarer kring det man läser?
Men det finns faktiskt stunder då jag tror att kommunen har rätt…

Del av en reklambild för filmen – Lantisar…

Den här bilden har jag tittat på länge. Den väcker känslor inom mig.
En han och en hon. Vem av dem tror jag det är som är mest att lita på?
För en kommande framtid.
Mer får du inte veta – men hoppas att du själv upplever något som kan kallas ”känslor” av att titta – begrundande – på bilden.