Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Jag – en boomer?

Vad gör man en söndagskväll när allt har lugnat ner sig och det återstår flera timmar innan sängen lockar? Lite underhållning på TV? Nix, jag har ingen tv, inte eller radio. Har hunnit läsa ett par kapitel i den synnerligen intressanta bok jag fick i fredags var innehåll är som omtumlande att jag måste få tänka över vad jag läst.Alltså – då återstår det vanliga – ett glas rött och en stund i favoritfåtöljen för en stunds – stilla funderande…
Då kom jag att tänka på att en person vid namn Andre Larsson i ett inlägg hos FB-sidan ”Vingåkers Nyheter” hade kallat mig boomer detta då vi kommit ut ”åsiktsutbyten” som jag halkat in i då jag dristat mig till att lite lätt understöjda en annan av kommentatorerna med ett slags näsvist konstaterande.
Denne (andre) förutsade att ”25% av de anställda i kommunhuset kunde minskas – som onödiga”.
Jag hoppar över en del moment men Andre och jag kom till den här punkten:
Ha ha – bra försök – nej jag menar det ”ekonomiska fiaskot i byggande av Tennisparken”

(Andre) Det var väl ändå inte det vi pratade om här? Det var ett fiasko absolut. Men om man blickar framåt och även kollar på hur mycket aktiviteter och folk det har varit i parken denna sommar så kan man inte annat att se en fin och lyckad park.

(Jag) Nej, som så ofta, vissa saker tar en ny vändning. Men eftersom du frågade Niklas om exempel på folk som kunde ”tas bort” och han slingrade sig för att svara så ville jag komma med en slags ”förklaring” till hans påstående.
Jag har ett flertal vänner och bekanta som undrar ”varför inga huvuden kom att rulla” när det slarvats bort så många miljoner…

(Andre) Att huvuden ska rulla för ett misstag är bara dumt och småsint. Visst att det är mycket pengar, absolut.
Men att sparka Anneli(?) är bara dumt då hon är otroligt viktig för kommunen. Att sparka någon för att det ska se bra ut är oerhört mycket värre.

Jag avslutade min del av åsiktssutbytet där – men har förstås undrat lite över varför Andre själv tog Anneli (Bengtsson) som en tänkbar ansvarig för Tennisparkens ”fördyrning” jag kan tänka mig att där borde finnas många fler.
Men velar lite i hur jag ska få ordning på mina vingliga funderingar kring att Andre tydligen anser att Anneli Bengtsson är så värdefull för kommunen att vi ska förlåta henne slarvet med att parkens merkostnad hamnade över 8 miljoner kronor.

Jag bryr mig faktiskt inte om den saken – men i ett nytt inlägg hos Vingåkers nyheter skrev jag:

Mitt förra inlägg om”restaurangen i slottet” blev ju lite underhållande – fram till sista inlägget från Andre Larsson i kommunhuset som förmedlade någon slags svag unken lukt – av pölsa. (som) Var ordet jag kom att tänka på eftersom jag tidigare idag hos min blogg just skrivit ett kritiskt inlägg om vår kommuntidning som kom i min brevlåda idag. Där rubriken säger ”Med en doft av pölsa”.

Andre Larssons korta svar på det blev:
Ok boomer

Jag hade inget klart begrepp om vad det ordet betydde så jag googlade – och läser:
Begreppet ”boomer” har en lång historia på nätet och i Sverige finns det till och med Facebookgrupper där unga personer härmar hur äldre anses bete sig på sociala medier.

Uttrycket är i mångt och mycket en del av ett lågintensivt generationskrig, där äldre ”boomers” avfärdar den yngre generationens snöflingor” som överkänsliga, politiskt korrekta och självcentrerade och den yngre generationen svarar genom att anklaga den äldre för att vara bortskämda efter att växt upp i en tid där jobb och bostäder ansågs finnas i överflöd.

”En boomer är en ganska naiv och sociala medier-ovan människa som är rädd för förändringar och teknik men ändå vill vara med” (min fetmarkering)

Och nu sitter jag här och försöker se om jag vill se mig som av dessa – boomer.
Det slutar med att jag ser ut så här…

Det får du tyda som du vill – men skål i alla fall…