Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Läst på nätet…

Jag vet ju inte hur det är med dig, men vad jag läser (framför allt) på bloggar och alternativa media, försätter mig emellanåt i stunder av funderingar. Som:

I Örnsköldsvik var det 2012 80 poliser. Då gick polisen ut med en målsättning på 100 poliser. 2015 hade Örnsköldsvik 54 poliser. Därefter hemligstämplade polisen uppgifter om hur många poliser som arbetar i Örnsköldsvik
Enligt uppgift har Örnsköldsvik idag 45 poliser. Det i en kommun med 56000 invånare. Det är 0,8 poliser per 1000 invånare.
EU snittet är ca 3.2 poliser per 1000 invånare.

Jaha, säger jag till han där bakom mitt vänstra öra, som är den jag pratar med när jag funderar – om nu Vingåker har 9-tusen invånare så skulle det betyda att här fanns runt 27 poliser i kommunen om vi levde upp till EU-snittet.
Och skulle Vingåker ha samma ”polistäthet” som Örnsköldsvik skulle här finnas 7 poliser. Om jag nu har räknat rätt…

Och blir förvånad över att jag (eller han) vi inte – som Vingåkersbor – inte känner oss minsta diskriminerade vid tanken på att vi (bara) har en polis här – varje tisdag. Om jag nu förstått saken rätt…