Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Julstämning?

Nej, just ingen alls denna fredag och jag är inte helt säker på att om den infinner sig – den kommer att vara speciellt stark. Funderar jag en kort stund medan jag slötittar runt bland medierna på internet.
Jaha – Greta strejkar igen utanför riksdagen. (AB)
Kunde inte bry mig mindre…
Hm, några skjutningar till varav någon som slutar i dödsfall.
Jäsp…
Några kändisar ger ”julklappstips” och visar upp bilder på sina Julgranar. Och vi får också vet hur de skapar ”härlig Julkänsla” i sina hem. Får också tips på ”bästa plastgranarna”…
Jäsp…
SMHI – varnar för Jultrafiken på vägarna.
Jäsp…
Svart i rutan för TV4 och ”premiärerna du inte får missa på tv i Jul”
Kunde inte bry mig mindre…
Bästa Julölen och bästa snapsen till Jul – enligt experterna.
Hur fan kan man bli expert på öl och snaps? Hur beskriver man den expertisen – undrar jag, och bläddrar vidare.
Och får ta del av ett nytt expertgäng och deras tips på viner…
Aha – ”Jag får ont när vi har sex – vad ska jag göra?
Skit också – en text bakom ”betalvägg” – och jag som blev nyfiken på om det var en kvinna eller man som fick ont. Fast bara en kort stund – för jag själv får aldrig ont…
Hm, några/många oroar sig för att räntorna sannolikt kommer att stiga nu efter att Riksbanken har slutat med minusränta.
Oroar inte mig det minsta – konstaterar jag glatt. Och sätter mig därefter nöjd i favoritfåtöljen med en mugg kaffe…

Och försöker finna – åtminstone – en lite gnutta Julstäming och kanske den snuddade förbi när jag ser mig om i huset och hur fint Madame har julpyntat. Den älskvärda kvinnan har på något sätt känt av min sinnesstämning och varit återhållsam i sitt agerande. Diskret men – så fint arrangerat att någonting i sinnet plötsligt blev lite påverkat…

Och jag känner hur en känsla av varmt välbehag öka när jag tänker på hur Madame och jag ska fira vår Jul. Bara vi två, i ett avlägset beläget ombonat hus, utan tv eller datorer, med långa skogspromenader, en sprakande brasa i kaminen, goda måltider och goda saker att dricka – som säkerligen kommer att förmedla en stark känsla av – Julfrid.
Vi har mer att fira – den 23:je fyller M år och den 25:e fyller jag år.

Och jag fylls plötsligt av en stark glädje över att leva just nu…