Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Rikspolitik

Sena söndagsfunderingar

…kan ju t ex börja med att det varit en smula frustrerande att ha varit bortkopplad ett par dagar från att ha haft möjlighet att uppdatera mina sidor. Webbhotellet jag varit kund hos i snart sex år fick den 1:a februari nya ägare och det innebar förstås en del tekniska svårigheter. I alla fall för oss kunder…
Nå det finns värre saker i livet än sådana små fadäser. I alla fall om man Socialdemokrat tänkte jag för en stund sedan efter att hos ledarsidorna.se läst bl a dessa rader:

Den svenska socialdemokratin är det parti som i högsta grad sett väljarna som några som ska anpassa sig till partiets senaste linje. Ledningen inser inte att den för allt fler bara utgör en skattefinansierad organisation bestående av medelmåttor. Tiden då man föds till socialdemokrat och dör som socialdemokrat är snart över i Sverige.
Som på så många andra ställen i Europa.”

Tuffa ord i artikel av Chris Forsne som börjar – vill jag tycka – ännu mer kritiskt om S:
En ledare ska ingjuta hopp hos folket, ge framtidsvisioner och se helheten men inte glömma de mest utsatta. Just ett sådant tal höll Boris Johnson vid midnatt i förrgår när Storbritannien trädde ut ur EU. 
Det samtidigt som Stefan Löfven och socialdemokraterna blivit en symbol för ett svenskt förfall

Även om S i Vingåker minskade med 3,1 procent i senaste kommunvalet kan man väl knappast inte beskriva det som ”ett förfall” så var det i alla fall 154 färre röstande i Vingåker som gav S sin röst i kommunvalet 2018.

Nu görs det (väl) inga lokala opinionsmätningar – men om man ska göra sig den tanken att överföra Socialdemokraternas allt lägre siffror på riksplanet – lär det vara flera ortsbor som kan tänka sig rösta på annat parti år 2022.

En ledare ska ingjuta hopp hos folket, ge framtidsvisioner och se helheten men inte glömma de mest utsatta. Läser jag igen och funderar över vad jag möjligen har får åsikt om detta och Vingåker.

Jag blir faktiskt en smula överraskad av mig själv – att gnällpellen jag – inte genast får starka negativa tankar om den saken.
I stället hamnar i funderingar kring det här att ”i så fall ska det väl gälla alla de ledare i som finns hos våra lokala partier”.
Men i så fall kan jag väl lägga till att det märker jag just inte så mycket av i så fall…

Men det kanske kommer…