Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Pannkaka…

…kan i vissa lägen vara ett ord som ska beskriva något som ”är/gått på tok” – eller möjligen anses en aning märkligt. OK – det får i alla fall duga som rubrik till några små personliga funderingar en torsdag.

Fick för en stund sedan ett ”newsletter” från flygbolaget norwegian.com som utlovade:
Stor Rea, 20 % på alla destinationer.
Jag får lite då och då sådana erbjudanden eftersom jag ett flertal gånger varit passagerare på deras avgångar.

Erbjudandet väckte en liten reslust och jag tänkte: ”Varför inte unna mig en kortare kulturell storstadsresa nu under våren?” Och hade en liten fundering på att då kunna tänka mig Amsterdam – och ett besök på Rijksmuseum – dit det nu var ett par år sedan jag var besökare.
Och klickade mig in till flygbolagets erbjudanden.

Och kunde då ta del av följande om en tänkt utresa tisdagen den 7/4 med hemresa fredagen den 10/4.
Avgångstiden (Arlanda) på utresan är 18.40 med ankomst Amsterdam 20.40.
Hm, så där va? sa jag till mig själv medveten om att det tar en god stund att ta sig från flygplatsen (Schiphol) och in till ett centralt beläget hotell. Sen ankomst kunde jag se framför mig och därför smått om tid för ”nöjen” den kvällen…

Hemresan då? Jo där erbjöds jag en avgång 21.20 vilket då innebar landning på Arlanda klockan 23.20 om nu tiderna kunde hållas.
Såg där framför mig att tidigast 24.00 kunna jag sätta mig i bilen för en stilla nattresa till Vingåker.
Det senare, vill jag framhålla, ser jag inte alls som något negativt, då jag inte har det minsta emot att köra bil om nätterna.
Ren avkoppling för mig – med tid för egna funderingar.

Prisbilden då? Jo, om jag valde den billigaste prisklassen ”LowFare” blev flygresorna sammanlagt 114 kr billigare. Vilket inte i så hög grad förändrade/påverkade bilden kring resans dyra Amsterdam-hotell.
Jodå, naturligtvis, finns där många andra alternativ till avresetider. Fast då betydligt dyrare, vilket denna torsdag inte (heller) lockade en ”ekonomisk tänkande person” som mig – att fullfölja en bokning.