Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Media

Nya tider för…

…de svenska politikerna. Tänkte jag nyss när jag såg den här memen du kan se nedan.

(En meme (uttalas meem) är ett internetfenomen bestående av en bild, gif-fil eller video med en tillhörande kort text.
Innehållet i en meme kan skilja sig beroende på vem eller vilka målgruppen är, men syftar ofta till att uttrycka en viss känsla eller relatera till andra kända internetfenomen. Det vanligaste är att använda redan tagna bilder på kändisar eller slumpmässiga bilder funna på nätet som sedan sätts i en humoristisk kontext.
En meme sprids viralt på internet från en person till nästa – t ex via Facebook Spridningen uppkommer i regel för att betraktaren kan relatera till känslan memen ger eller bara tycker att den är underhållande och vill dela den vidare till sina vänner.)

OK – då vet vi det om memes – som är en företeelse som blir allt vanligare och där allt fler blir duktigare på att ta fram dem.
Jag citerar från nattgöken (21/3):
”Människor i offentliga positioner i Sverige är inte överdrivet vana vid att ta ansvar. Våra politiker har likaså vant sig vid att kunna göra vad som helst, förskingra vad som helst, men ändå gå helt ansvarsfria till nästa toppjobb. Så beter sig inte experter; så beter sig ett frälse.”

För egen del tror jag att detta ”frälse” kommer att få det allt svårare att komma undan med sina ”friheter” då dessa allt oftare förekommande memes sakta men säkert kommer att nöta bort deras arroganta och oansvariga sätt mot oss medborgare.
Jag menar då här huvudsakligen människor i offentliga positioner på riksnivå.
För – som det brukar sägas:

En bild kan säga – väljarna – mer än 1000 ord…

Det är inte bara memes som visar att det är något av en ”folkresning” på gång, tänkte jag när jag läser vad Patrik Engellau skriver hos DGS. Där texten slutar så här:
Tänk om det gick så långt att svenska folket inser att det faktum att det har tappade förtroendet för dessa ledare inte beror på att folket består av imbecilla populister utan på att ledarna inte förtjänar förtroende. I bästa fall får vi då, hur det nu ska gå till, ett nytt demokratiskt system där kandidaterna till de politiskt beslutande församlingarna består av personer som folk lärt sig att ha förtroende för i stället för anonyma men lydiga partimedlemmar som de statsfinansierade partierna beslutat sig för att belöna med ett hyggligt betalt mandat.

Inlägg som läses av över hundratusen unika besökare – en skara som växer.
Eller vad Stefan Hedlund skriver…
När pandemin väl är över kommer vi att möta ett landskap präglat av förödelse, närmast att likna vid en kombinerad medicinsk och ekonomisk tsunami. Utöver många som avlidit och än fler som varit svårt sjuka, kommer vi att möta statsfinanser i ruiner, omfattande arbetslöshet, utslagna företag, kaos inom utbildningssektorn och mycket mera. Det kommer då att finns en betydande uppdämd vrede, och ett stort behov av att utkräva ansvar.

Ytterligare en droppe som urholkar stenen…