Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Det blir kyligare…

Kanske lite i alla fall – tänker jag när jag på ”Samnytt.se” på nätet bl a läser:

”Solen är enligt experter på NASA på väg in i en period av strålningsminimum, vilket kan få medeltemperaturen på jorden att sjunka med så mycket som 2 grader de närmaste 20-åren. Det kallare klimatet kan leda till världssvält, varnar man.

Forskarna uppger att solaktiviteten redan har varit låg i hundra dagar med i princip inga solfläckar överhuvudtaget. Enligt dem innebär det att jorden kan stå inför ett nytt ”Dalton-minimum”, det vill säga den period mellan 1790 and 1830 som ledde till en lång period av köld och massiva vulkanutbrott.

Två år i följd har solen nu satt rekord i avsaknad av fläckar, vilket ses som en signal om ett förestående strålningsminimum med dramatiskt fallande temperaturer som följd.”

Oj då – tänkte jag och hamnade i en fundering över hur – klimatpaneler och media som satt sin trovärdighet i pant på att antropogen global uppvärmning ska leda till miljökatastrof – kommer att reagera när jorden i stället snabbt kyls ned.

För egen del har jag redan garderat mig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *