Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

En seg dag…

Kände Madame och jag att denna blåsiga lördag i Vingåker var smått ointresserade av det ständiga coronaältandet i media. Så vi frågade oss lite senare om eftermiddagen – ”Vad kan vi hitta på att roa oss med?” – och svarade oss ”Varför inte laga till en god middag med gott vin?”

Lax (i frysen) – enades vi om – som utgångsläge – kombinerat med vad kylskåpet i övrigt kunde bidra med – som då räckte till för att fixa till vad vi beskrev för oss som – som ”Lax- och potatisgratäng”. Lax i ett säkert fat med (av mig hemmagjort) potatismos som garnering runt kanterna.
Menlöst, sa vi till varandra, och botaniserade vidare för att se vad där fanns som tänkbar grund för att kunna förgylla upplevelsen med smakfull sås. Fetaost, vitlök, gul lök, creme fraiche, västerbottenost, små tomater blev grunden för en mixad ”blandning” som lades ovanpå laxbitarna.
Efter 20 minuter i ugnen – mästerligt gott – då i samspråk med en flaska ”Lalande” (franskt vitt) gör att vi nu sitter här leendes och mycket nöjda med varandra…

Ja ja – kvällen fortsätter med…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *