Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Nödvändigt?

Alla icke nödvändiga resor avrådes. Så kan Folkhälsomyndighetens reserekommendationer sammanfattas.
Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell ger nu besked till alla som tänkt resa över Kristi himmelsfärdshelgen.
– Det är viktigt att vi inte reser mer än absolut nödvändigt under den här helgen också, säger han.
(ur GP)

Där blev jag en smula fundersam över frågan – vem som det är som ska en åsikt om denna ”nödvändighet”. Då jag inte har en aning om den saken beslutar jag mig för – som vanligt när jag är tveksam – att bestämma den saken själv.
Eftersom – vem kan bättre än jag själv känna mina egna nödvändigheter? Och möjligen Madame – eftersom hon känner som jag – att en bilresa är en synnerligen nödvändighet för att ha en möjlighet att behålla åtminstone liten gnutta av det (hos oss) sedvanliga goda humöret.

Nu har vi inte planerat någon särskild resa denna helg – men man (vi) vet inte hur det blir med den saken, för det är ingen ovanlighet att vi vaknar en morgon och (exempelvis) frågar oss:
Ska vi dra till Rhendalen, vara lite kulturella och dricka lite vin?
Efter 7,6 sekunder (ungefär då) säger vi ”Visst” och far så i väg efter lunchen. En av fördelarna med att ha uppnått pensionsåldern utan att ha hamnat på ett äldreboende.

Men – i går – bokade vi oss i alla fall hotell vid Höga Kusten – första veckan i augusti – som en liten gardering om våra tidigare bokade Tysklands- och Skottlandsresor måste inställas.
Sverige har – också – fina resmål att besöka.

Precis som Grasmere med omgivningar i ”the Lake District i nordvänstra England.

Nya nödvändigheter kan nog förväntas…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *