Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Media

In och ut…

Får väl ses som en liten ironisk återblick på gårdagens rubrik – Upp och ner – för nu är min avsikt att skriva några rader om – sex. Mer specifikt då – om sex mot betalning. Vilket i form av ordet prostitution nu dominerar stora dela av svenska media.
Att det kommer upp beror nog på en kombination en egen aversion (Nix – inte mot Paulo Roberts – utan de skrikande vänsterkärringarna) och att jag just läst en krönika (av den typ) vars innehåll du aldrig skulle kunna få läsa i riksmedia.
Det blir ett litet instick här – men den är av det slaget som får mig att varje morgon starta dagen med att läsa (alternativa) bloggar och media.
Att läsa (t ex) DN. SvD, Expressen, Aftonbladet och Kuriren gör jag bara när stunden känns så eländig att till och med att läsa de tidningarna känns en smula intressant.
TV? Har ingen sedan 2009…

OK – krönikan börjar så här:
Inom det vänsterliberala åsiktsetablissemanget råder en allmän uppfattning om att den som begått ett brott och avtjänat sitt straff ska vara förlåten och välkommen tillbaka i samhället. Den principen gäller emellertid inte den som stöter sig med statsfeminismen och det strukturella matriarkatet. Fallet med Paolo Robertos sexköp är ett tydligt exempel på politisk dubbelmoral.
Den offentliga diskussionen efter att kändisen och före detta ”värstingen” Paolo Roberto ertappats med att köpa sex har utvecklats till en kökkenmödding av moraliserande präktighet, politiskt hyckleri och radikalfeministiska konspirationsteorier. Frånsett en och annan sex- och eskortarbetande kvinna verkar alla ense om att Roberto ska förklaras fredlös som jordens avskum.

Det är väl ingen idé att jag refererar allt (det långa) vad skribenten – Mats Dagerlind – skriver utan du får – om du nu är intresserad av en text som går i opposition mot ”vad skrikkärringarna anser”.

Men nog flinade jag gott när jag i texten läste dessa rader:

”Det är ingen slump att idel svåruttalade namn visat sig döljas bakom den lägenhetsbordell som Paolo Roberto besökte eller att kvinnan han betalade för inte är svensk.
Om man ska moralisera över sexköp bör man kanske vara lite mer pragmatisk. ”Världens äldsta yrke” kommer knappast att försvinna i brådrasket men man kan exempelvis kampanja för att kunderna ska välja närodlat framför importerat och även i övrigt följa vissa etiska principer när man handlar.”

Eftersom jag vet att du är nyfiken.
Jodå, jag också.
Men det var långt innan det blev olagligt…

PS – läs gärna kommentarerna till Dagerlinds text…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *