Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Kvinnor…

Kom jag att tänka på sent i går kväll – förmodligen för att jag av något skäl kom att minnas min svåger – psykologen. Som jag under så många år var en mycket nära vän med (han är borta nu) och som lärt mig så mycket om – människor…

Vilket fått med sig att jag så ofta finner mig sittandes i funderingar över ”vad jag ser” hur folk beter sig – eller ibland hör – hur de resonerar.
Om det inte då var så att jag finner att de ”beter sig underligt” skulle jag förstås inte tänka närmare över den saken.
Mer klart uttryckt – de beter sig annorlunda än jag. (förväntat mig)

Nu blir det så att om du inte tittar på den här Youtube-videon får du förmodligen ingen bra behållning av vad jag nu skriver.
En kort förklaring – videon handlar om ”en kvinna i nöd som räddas av en man”. För att kunna göra det måste han ta till en del – våld.

Jag fick ett antal kvinnor att titta på videon och ge en kommentar över vad de just sätt.

Den första kommentaren kom efter en kort stund av tystnad:
Måste det vara så mycket våld?

Jag blev så perplex av de orden att jag helt kom av mig. Jag hade nog väntat mig mer av sorten ”tur att det finns sådana män”.
Det hela rann ut i sanden – som man brukar säga – men det retar mig utav bara f-n att jag inte kom mig för att fråga damerna:
”Vad tycker ni att han borde ha gjort i stället?”.

Hade jag gjort det – är min övertygelse ganska stark i att svaren hade varit ungefär något som ”Han kunde väl ha ring polisen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *