Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

6 juni 2020

Den svenska nationaldagen (Svenska flaggans dag) har just ingen påverkan på mig alls. Rent allmänt är jag ointresserad av ”alla dagar” som är rödfärgade – mitt liv rullar på som jag vill ha det oavsett vad som förväntas firas.

Så lär det nog fortsätta ända till den dagen då ”Varma korvens dag” har införts.

Detta bara som en liten inledning – innan jag övergår att bli en aning mer personlig – dvs säga att jag övergår att berätta för omvärlden vad Madame och jag har haft för oss denna (mest) gråmulna dag. Jag utgår från att du (som jag) är dödstrött på alla alarmerande artiklar om coronaviruset och därför nu sätter dig tillrätta för att få veta.

När Madame och jag vaknade – och såg vädret utanför fönstren – suckade vi lite uppgivet och kom snart överens om att fly Vingåker.
Så efter morgongröten och andra morgonrutiner satte vi oss i min bil – helt inriktade på att unna oss en ren nöjestripp till Mariefred med inriktningen att den skulle ske på ”småvägar” vi inte tidigare hade åkt på.
Fixade vi lätt genom att använda den förnämliga GPS:en jag för en tid inhandlat mig.

Mariefred? Jo, en trevlig liten stad vi ger ett besök varje sommar för att strosa omkring i, titta på folk. och äta något gått.
Dagens besök gick en liten aning mer i ”moll” för det var blåsigt kallt att promenera längs med vattnet. Slottet var stängt för besökare.
Fast många besökare var på plats inne i centrum – och vi kunde snabbt notera att ingen av dem verkade bry sig det minsta om tanken på att hålla ”virusavstånd” från varandra.

Inte jag heller…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *