Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Om kostnader…

Kan man ju åsikter om – i alla fall om sina egna. Men nog finns det stunder då jag blir sittandes i funderingar över hur ”högt utbildade personer” kan få så fel i sina ”beräkningar/budgetar”.
Att jag kom att fundera över det kom sig av att jag just läste:

Bygget av nya Slussen i centrala Stockholm fortsätter att sluka nya miljardbelopp. I den ursprungliga budgeten skulle prislappen stanna på 6 miljarder totalt. Nu har kostnaderna rasat i väg till nästan 16 miljarder och ingen kan garantera att det inte blir ännu dyrare.

I omgångar har budgeten för det omdiskuterade bygget överskridits med det ena miljardbeloppet efter det andra. Mellan 2010 och 2015 skrevs kostnaderna upp till det dubbla och nu fem år senare fattas ytterligare flera miljarder.

Varför budgeten inte gått att hålla är oklart men enligt Peter Svärd som är projektchef för Slussenprojektet går det trots fördubblade anslag inte att slutföra det för de pengar som budgeterats.”

Får vår lokala storhet om felräkningar – Tennisparken – att framstå som en fis i världsrymden.
I övrigt har jag faktiskt stort förtroende för hur vår kommun sköter vår lokala ekonomi. En åsikt jag tror bygger på vad jag just läst i ”Årsredovisningen 2019” – ordning och reda – tänkte jag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *