Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Lokalpolitik

Under en fika…

Nu menar jag den sedvanliga morgonkoppen jag alltid intar efter morgongröten – där blir jag lätt blir sittandes i lite oviktiga funderingar.
Över saker jag just tagit del av – som när jag i SvD läser:
Det statliga resebolaget SJ redovisar en förlust före skatt på 623 miljoner kronor för årets andra kvartal.
Det kan jämföras med vinsten på 262 miljoner kronor ett år tidigare.
Nettoomsättningen dök ned till 868 miljoner kronor, från 2 208 miljoner ett år tidigare
.”

Stora belopp som jag svårt att riktigt begripa mig på – hur fixar man till en sådan stor kvartalsförlust som gör att företaget uppnår en smula vinst på helåret?

SJ ägs ju av svenska staten vilket får mig att anta att jag kan betecknas som delägare- och då kan man ju bli intresserad av att få ta del av ”hur det går för företaget” – när man läser som sådana förlustkvartal…

Kollar på nätet och inser att jag (nog) även i den närmaste framtiden kan fortsätta sova lugnt – i alla fall av den anledningen:

Men blir i stället en smula fundersam över en rubrik i kkuriren.se:
Vingåker har fått 28 nya invånare
Eftersom jag inte prenumererar på Kuriren vet jag inte vad som sägs i artikeltexten men undrar i alla fall lite över ”Vad är det för slags personer det handlar om?”.

Jag, som en aning bättre begriper mig på ekonomi som handlar om mindre belopp än SJ – undrar lite smått över om det möjligen kan vara 25 arbetsföra skattebetalare (bra ekonomiskt för kommunen) eller om det huvudsakligen är barn (en kostnad för kommunen).

En kort stund överväger jag om jag ska besöka biblioteket för att där få reda på den saken – men tappar snart intresset för jag håller på och planerar en bilresa till Tyskland – den 10 augusti – och det känns i skrivande stund betydligt roligare än att fundera mer över kommunala angelägenheter…
Färjorna – Trelleborg-Travemünde på utvägen – och Kiel-Göteborg på hemvägen är redan ordnade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *