Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Köpa elbil?

Nix – det kan jag inte tro att jag någonsin kommer att göra – och jag har sagt till mina barn att hindra mig om de märker att jag blivit – så – dement. Och ännu mer övertygad om den saken – att inte köpa elbil – blev jag nyss när jag läser vad ”min blogg-kompis” Ulla Sandberg idag skriver på sin blogg under rubriken ”Elfordon och barnarbete”.
Där Ulla Sandberg bl a skriver:

”Vad handlar det då om? Usla förhållande i gruvor och barnarbete? Ska vi inte bry oss om sådant när vi driver igenom en ny miljöpolitik? Säljer (Mp) sin själ enbart för makten eller tjänar de själv pengar på detta?”

Nix – ingen kul läsning alls – som (i alla fall hos mig) starkt misskrediterar detta märkliga politiska parti – Miljöpartiet – som så idogt med sitt moraliserande över mänsklighetens negativa påverkan på klimatet – bland mycket annat tok de har för sig – vill förbjuda bensin- och dieseldrivna fordon.

OK – man kan ju ändra sig – om saker och ting förändras – tänker jag vid datorn. Om där kan produceras bilbatterier (som är det som påverkar mig mest) som klarar av dagsetapper på 100 mil och som kan full-laddas igen på ”en timme” så blir jag sannolikt benägen att tänka om.
Om de (batterierna) dessutom produceras på ett miljö- och barnvänligare sätt än nu.

Vad gäller min syn på Miljöpartiet är jag inte benägen att tänka om.
Du – vi tar skälen för det en annan gång.
Därmed dags för kaffe…

…så jag kan fundera över varför jag vill publicera den här bilden.
Något skäl har jag väl?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *