Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Rykte och annat…

Annat kan väl stå för lite av varje – men utan rykten och skvaller skulle många tidningar stå utan ”att ha någonting att skriva om”.
Ibland – inte jag heller – tänkte jag när jag fick ett ”tips” på att regeringen pratar om en viss skattehöjning”.

Det är ju så att de styrande med införande av vissa punktskatter vill styra hur vi medborgare ska agera. Ta t ex det här med plastpåseskatten. Som kom till (genomdrevs av MP) för att ”rädda planeten” – för att använda ett vanligt argument.

Du har förstås läst den synnerligen trista händelsen om den 12-åriga flickan som av dödats av ett – vådaskott.
Enligt media – var flickan ute vid 03-tiden på natten för att rasta familjens hund. Om det nu stämmer – kan man – om man nu inte som jag i en så där 50-års-tid varit hundägare – finna just den saken en smula märkligt.
Ett antal gånger har jag behövt göra nattliga hundpromenader…

Nåväl, min sagesman skvallrar nu att denna trista händelse – förstås – har påverkat våra styrande – och de vill därmed genast visa handlingskraft genom att ”göra någonting” som förhindrar att flera sådana händelser ska kunna förhindras. Så man har sammansatt en grupp för att komma med förslag. Som- resonerad över frågor – som:
Kan man genom något slags förbud hindra 12-åringar att rasta hundar om nätterna? Och man hamnade i ändlösa debatter inom vilka tidpunkter som skulle utpekas som – nattliga. Och om de då var förenliga med FNs alla olika ”barnstadgar”.
Kan vi förbjuda folk att ha hund?

Inget av förslagen ansågs vara möjliga att – snabbt – kunna genomföra.

Det var däremot att – kunna besluta om en ny skatt.
Där man lätt – inom gruppen kunde enas om – som en lysande och enkel idé.

För – som miljöpartisten sa: ”Kunde vi lätt och snabbt genomföra en skatt på plastpåsar kan vi väl lika lätt återinföra – hundskatten.”
”Varför inte tiotusen kronor per hund?” frågade han sedan, med tillägget ”Det vore väl fan om vi inte på så sätt skulle kunna stävja sena farliga hundpromenader.” (hindra, viskade han för vänsterpartisten som inte visste vad stävja betydde – men som viskade tillbaka ”högre skatt på hundmaten då?)

Vi får väl se hur det blir med den saken – liksom med den den pådrivande feministiska centerpartistens förslag om att ta bort momsen på fläskfilé – eftersom:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *