Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Noll-folket…

Tänkte jag en stund efter att jag – på Youtube – tittat på ett offentligt möte mellan Henrik Jönsson och Alexander Bard. Som bjuder på ett samtal som både ruskar om mig och försätter mig i en slags känsla av – vanmakt. Det senare av att jag, när jag hör vad de två herrarna berättar för mig – tycker mig klart förstå att ”det är kört”. För Sverige.
Jodå, videons innehåll handlar i mycket om politik men också om de många svenskars okunskap (och ointresse vill jag själv lägga till) för vad företagande betyder/innebär och hur viktigt det är för vårt land.
Och då har jag inte glömt – hur lite politikerna vet om saken – och därför stiftar lagar som gör livet surt för dem som är företagare.

Youtube-videon är en och en halv timme långt så jag har just inga större förhoppningar om att du kommer att titta på den.

Detta om detta – men för mig själv fick den också den påverkan att jag i mina funderingar hamnade hos Facebookgruppen – Vingåkers Nyheter. Som i skrivande stund har 1133 medlemmar.
Jag klickade mig in. Det var då rubrikens Noll-folk poppade upp. Om du gör dig omaket att titta in hos Vingåkers Nyheter kommer du att märka att det du läser är ungefär lika lite intressant och engagerande som den lokala anslagstavlan utanför Cityhallen…
Av ointresserade för andra ointresserade.
Förutom att det är synnerligen få av medlemmarna som kommer med egna inlägg.

Mina funderingar kring nollfolket breddades snart till att omfatta andra ortsbor – och kanske speciellt då våra politiker och de anställda inom kommunen.

Där jag hamnade i en slags dagdröm att få sitta ner och samtala med våra lokalpolitiker efter att – de också – hört vad Jönsson och Bard säger.
En politiker i taget tack…

Jag slutar med – jag återkommer nog senare i ämnet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *