Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Så fjantigt…

Tänker jag när jag ser en här nedanstående bilden i Kuriren som visar hur vår lokaltidning illustrerar en av sina artiklar. Kuriren är inte alls ensam om att ”bildsätta” sina artiklar på det sättet. Och, kan jag erkänna, jag har som redaktör för egna tidningar betett mig på samma sätt.
Vilket jag så här i efterhand måste ta med under den här rubriken.

Skärmdump från Katrineholms-Kuriren

”Solen skiner och det är glada miner vid det symboliska ”spadtaget” vid Djulö backar. Skiner gör också Pär Knutsson, vd för Sjötorpshus, och Göran Dahlström (S), kommunalråd, som greppar spakarna på en gigantisk grävmaskin och flyttar lite grus.
Här ska fyra parhus växa fram, med fyra bostadsrätter på 71 kvadratmeter i vardera.”

Det är ju lätt förståeligt att Per Knutssons är glad över att hans företag har fått jobbet att uppföra de här husen. Men jag, som tidigare luttrad chefredaktör, suckar lite över att Göran Dahlström så tydligt visar sin lusta att få dra fördelar av händelsen.
OK, hade han stått vid sidan av grävmaskinen hade jag möjligtvis tittat på bilden utan att reagera.
Varför, frågar jag mig, ska Dahlström nödvändigtvis sitta på förarplatsen i grävmaskinen?
Har Dahlström – egentligen något som helst med bygget att göra?
För all del, jag kanske personligen saknar förmågan att se detta husbyggande som något så betydelsefullt att man måste låta en mediakåt kommunalråd hamna i bildcentrum.
Nå, på något sätt gynnar det säkerligen tidningen.

Du noterade väl att det är två personerna på bilden som bär skyddshjälm – men inte han som borde ha det…

Ibland är människor lite fjantiga – även jag…

För all del Aftonbladet kan de också…

Syns ju tydligt att de gör…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *