Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Miljöpartiet…

Får stå där som rubrik, om jag nu inte under skrivandet finner på annat. Och, som vanligt hamnade det där efter en av mina stunder av – fundering. Som orsakades av att jag hos FB-gruppen ”Vingåkers Nyheter” i ett meningsutbyte tidigare i dag, av min motspelare fick omdömet att han anade att jag hade ”kommunistiska böjelser.”

När jag läste det (med ett leende) mumlade jag till mig själv att ”jag har förstås en och annan mental brist – men ingen så grav att den kan få mig att rösta på Vänsterpartiet”.
Eller Miljöpartiet lade jag till en nanosekund senare eftersom jag är fullt medveten över att jag tycker ännu sämre om det partiet än om V.

Då har vi måhända löst frågan om varför MP hamnade i rubriken…
Men också av den anledningen att partiet hamnade i mina funderingar nu på kvällskvisten då jag såg att jag snart måste fylla på mitt vinförråd.
Och en tanke slog mig:
Är det inte lite märkligt, frågade jag mig själv, att miljöpartiet inte har tagit upp frågan om att Systembolaget ska läggas ned?

För – om det är något som inte är närodlat – så är det ju allt vin som importeras till Sverige. Jag själv dricker gärna vita viner från Nya Zeeland. Ett par tusen mil bort.
Min vanliga åsikt är den att ”Miljöpartister brukar ju föra ut märkligare fantasier än jag” så jag är fortfarande en smula förundrad över denna uppenbara tankemiss av MP.

Det vara bara det – för stunden…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *