Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Humorlöst…

Är ordet som poppade upp inom mig (om Vingåker) denna onsdagsmorgon när jag såg den här skylten som finns publicerad på en FB-sida i USA. Och som fått många positiva kommentarer – där en kvinna bl a skriver så här:
It’s a joke – a little humor to lighten up these dark times.
Thank you Gov. Haley.
South Carolina is proud of you.

OK, med viss tvekan måste jag väl erkänna (för den här textens skull) att bland mina många fördomar finns den att ”kvinnor har ingen humor” och rubbas då lite när det visar sig att ”Gov. Haley” är en kvinna.

Jag undviker att gå vidare vad gäller denna min fördom och låter mig i stället, sällskap med en mugg kaffe, hamna i funderingar kring varför varför man inom kommunen Vingåker verkar vara så stirrande ängsliga för att det minsta gå utanför det politiskt korrekta.
Humor är lika frånvarande (inte minst inom kommunens skrivna värdegrund) som att få se en Sverigedemokrat på en Nobelmiddag i stadshuset.
I alla fall sedan det där med ”En promille kan inte ha fel” togs bort.

Så, frågar jag mig själv, kan den här ”kommunreklamen” egentligen vara menad som ett försök att visa humor? Man vet ju aldrig…

OK – i min ”värld” använder vi gärna ”Dum som en ko” vid vissa tillfällen om en person. Och börjar så småningom ana att den/de som åstadkommit denna reklambild för Vingåker – vill tro att korna ska förmedla intrycket av landsbyggd – inte att få betraktarens tankar att hamna i ordet – smartaste. Som väl är det som är det viktigaste ordet i budskapet.
Om det är så man har tänkt/velat hos de beslutande inom kommunen borde de måhända ha använt en annan bild som bakgrund.
Detta om detta…

För att återgå till ordet – humor. Jag har frågat mig runt bland mina vänner och bekanta om de har något förslag på hur kommunen skulle kunna marknadsföra sig. Ingen vet – för ingen kunde peka ut exempel på vad där finns för oemotståndligt inom kommunen som – landet runt – kan tas emot med ett leende och måhända även med öppna armar.

Om där nu inte finns något kanske man kan skapa något – funderade jag. Och och hamnade i det totalt omöjliga ”Sveriges roligaste kommun”.
Emellanåt får jag sådana märkliga mentala, rent av sjukliga, upplevelser inom mig.
Den här gången förmodligen utlöst av den finurliga humorn i skylten i South Carolina.

Vad, förutom den totala bristen på humor, förhindrar att ”Vi i Vingåker” sätter upp liknande skyltar på några platser inom kommunen – frågade jag mig själv.
En kort stund – innan det goda kaffet återställde mitt tänkande till ett mer normalt läge…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *