Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Förebilder…

Vad jag tycker mig förstå är det tämligen vanligt att människor – har någon annan person – som en slags förebild. Som att småpojkar har Fantomen, Tarzan eller Robin Hood som sina hjältefigurer de kan se som någon slags person de gärna skulle ”vilja vara”.
Hur små flickor såg på den saken har jag ingen aning om. Men om jag får fantisera lite så kanske de skulle vilja vara en ”prinsessa”…

Jag kan inte minnas att jag som barn hade någon sådan där manlig förebild att se upp till. När mina kompisar mest sprang om kring och fäktades med låtsassvärd satt jag hellre på biblioteket i Västerås och läste i böcker. Eller gick långa skogspromenader med familjens hund.

Introvert redan då, tänker jag när jag skriver detta, medveten om att min svåger, psykologen, har förklarat för mig att det är en tydlig sida av min ”personlighet”.

Men så fick jag då plötsligt en slags förebild när jag idag såg den här bilden av skådespelaren Gene Wilders.

Jag ska nog inte försöka mig på att precisera vad jag själv ser i bilden men den säger mig ”en sådan person skulle jag vilja vara”.
Det är någonting i samspelet mellan ögonen och leendet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *