Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Käbbel…

Är ett ord som vår nuvarande statsminister Löfven har använt sig av då han ansett att oppositionen har varit lite för frågvis. Kom jag att minnas då jag i kväll i Kuriren läser att moderaterna i Vingåker – lite spydigt så där – ger det lokala S en litet tjyvnyp – genom i artikeln säga ”vi tackar S för att de genomför moderat politik”.

Jag är inte så insatt i lokalpolitiken men vad jag förstår av artikeln kommer nu S med politiska förslag till kommunfullmäktige som är likadana som M tidigare kommit med – men som då röstades ned av den S-ledda majoriteten.

Socialdemokraterna vill kalla dessa reformer för sina men den som kan läsa ser att Moderaterna la fram dessa förslag i sin egen budget för flera år sedan medan Socialdemokraterna då röstade nej. Moderaterna välkomnar reformerna och kan prestigelöst säga tack till den styrande majoriteten för genomförandet av den moderata politiken oaktat vad de kallar den.”
Säger Anna Lejon (M) och Charlotte Prennfors (M) i artikeln.

Jag har nog en viss förståelse över att det emellanåt blir lite politiskt käbbel även i lilla Vingåker. Jag vill nog tro att om jag vore lokalpolitiker i Vingåker (Gud förbjude) skulle kunna vara en smula käbblig och skulle nog inte trivas i rollen som opposition och sitta i KF utan att få just något av det man vill genomföra för att majoriteten tycker annorlunda. Då får man nog lätt tanken att vilja ge igen genom att käbblas lite…

Det käbblas också lite på Facebook-gruppen ”Vingåkers Nyheter” – mest mot mig då – eftersom jag är den ende där som för fram ”åsikter”.
Och blir då emellanåt förstås påhoppad av t ex ”godhetsknarkande personer” .
Då kan det hända som här – att jag och Janne Bergström kallas boomers – som när vi bjäbbar emot villhjärnorna kan få mothugg som ser ut så här: (Skärmbild)

(En boomare eller boomer är född mellan 1946 och 1964. Och kan av yngre generationer betraktas som bakåtsträvande och omsprungen – skriver Språktidningen)

Herr Larsson har så här långt varit svarslös på den frågan…

För övrigt noterar jag med viss förtjusning att ”räkneverket” för ”bloggen” i dag har passerat 125-tusen besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.