Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

PRO-funderingar…

Plötsligt händer det – är en reklamsnutt som Trisslotteriet använder sig av. Samma ord vill jag skriva om mig själv eftersom jag denna dag har anmält mig som medlem till PRO i Vingåker. Någonting som hittills varit (för mig då) lika osannolikt som att jag skulle söka asyl i Nordkorea…
Det jag tidigare hade fått ta del av om föreningens verksamhet de senaste åren fick mig att tänka så. Vilket fick mig – för ett par år sedan att känna samma känsla som många svenskar har idag om de migranter som vill in i Sverige ”De tycker synd om dem.”

Det var precis så jag kände för dem som då var medlemmar i lokala PRO. Jag tyckte synd om dem som inte fick uppleva någonting bättre. Och så tog jag mig för att till dåvarande styrelsen komma med förslag på hur verksamheten skulle kunna förbättras – betydligt!
Inte genom att ringa och berätta – utan jag tog fram skriftliga förslag/exempel/bilder på hur föreningens olika aktiviteter skulle kunna marknadsföras bättre. Med kanske för några, den märkliga tanken att ”det skulle locka fler att delta, kanske rent av locka fler att bli medlemmar”.
Intresset från styrelsen var noll. Inte minsta reaktion utom ett litet ängsligt pip från de ansvariga för föreningens usla hemsida – där de avsvor sig allt ansvar för hur hemsidan sköttes.
Hur det är med den hemsidan denna dag kan jag inte berätta för jag kan inte på internet hitta den överhuvudtaget.

Nåväl – så kom det sig att min närmsta granne – Göran Johansson – nyligen valdes till ny ordförande i PRO-Vingåker – vilket återuppväckte den gamla ”tycka-synd-om-känslan” – som fick mig att betala medlemsavgiften för att i alla fall besöka några medlemsmöten för att se om där – för medlemmarna – finns någon liten del (inslag) som ger besökarna/medlemmarna en gnutta ”intellektuell stimulans”.
Och finns det inte det – är min avsikt att försöka medverka till att det blir så. (Därmed inget ont sagt om kaffe och smörgås med vidhängande lotterier)
PRO Vingåker har de senaste åren mest verkat som en ”ungdomsavdelning” inom en annan lokal förening – ”Bårhuset vänner”.
Så kan vi väl inte ha det – eller hur Göran Johansson?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *