Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Frågor frågor…

Jag blir smått galen – ständigt nya viktiga frågor jag måste ta ställning till. Bara några exempel från Göteborgs-Posten – där en ung kvinna ställer frågan:
”Varför är kvinnors kläder så väldigt mycket mer sexualiserade och avslöjande än mäns? Varför ifrågasätts detta inte mer, skriver Sophie.”
Och fortsätter med.
”I våras behövde jag köpa en ny baddräkt inför sommaren. Jag märkte då att baddräktsmodet i år är halv- eller helstring, och mycket riktigt har stränderna i år varit fulla av bar-rumpade kvinnor och tjejer. Kanske de också hade svårt att hitta något annat, eller så ser folk inget problem med detta. Jag undrar dock: varför är kvinnors kläder så väldigt mycket mer sexualiserade och avslöjande än mäns? Varför ifrågasätts detta inte mer? Jag tycker vi får fråga oss om detta är rimligt, om vi nu ska vara ett jämställt samhälle.
Vad säger det om hur vi ser på män och kvinnor?”

Tja, tänker jag och vill gärna själv svara på Sophies sista fråga.
Jag personligen ser oftast med lystna ögon på bar-rumpade kvinnor och tjejer. Och det skulle aldrig komma för mig att ifrågasätta den saken…

OK, det är min mening att du ska läsa de raderna med ett litet leende – men – det gjorde i alla fall inte jag när jag läser vad Adam Cwejman skriver i en ledare (i G-P) där rubriken frågar:
Varför delar MP scen med militanta djurrättsextremister?
Ingressen säger:
”Miljöpartiets språkrörskandidat, Rebecka Le Moine, deltog förra året i en manifestation tillsammans med organisationer som bedriver terror mot svenska bönder.”

Miljöpartiet skrämmer mig allt mer…

Och mina funderingar kring den saken hamnar i en fråga till mig själv
”Dämpas möjligen min ångest över den saken om jag köper mig en flaska:

Som synnerligen obegåvad whiskykonsument tvivlar jag på den saken.
40 kr per centiliter är inget för mig – men kanske för andra dumskallar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *