Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Om intelligens…

Är är ett ämne jag är mycket intresserad av – inte minst efter att under många år umgåtts med en svåger – han psykologen. Och när vännen Åke tipsade mig om den här boken beställde jag dem bums.
För vem kan – nå, inte jag i alla fall – undgå att bli nyfiken när man läser dessa rader?

Vad är intelligens? Den som har hög IQ mår också bättre, lever längre och har andra fördelar i livet, visar forskning. IQ-test är det bästa mått vi har för att mäta intelligens. Ändå vet vi mycket lite om vad intelligens egentligen är. Forskningsområdet är fullt av polariserande frågor om människovärde, kön, ras, arv och miljö.”

Att ämnet intresserar mig beror nog på min ständiga undran ”Varför beter sig så många människor så konstigt?”.
Jag hoppas att boken kan ge mig några tips på svar…

Maria Gunther är vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter och doktor i partikelfysik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *