Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Köpmangatan…

Du, sa Clemens, det där med att rusta upp centrum i Vingåker blir inte lätt, för det är som Susanne Oom Samuelsson säger, att handeln i stort har genomgått omfattande strukturomvandlingar och det påverkar så klart även Vingåker.
Jo, svarade jag nickade medhållande, och jag lade till någonting om att ”Om man nu kommer till Vingåker för att besöka Outlet så kommer man väl hit i första hand för att man är shoppingsugen och då antar jag att Outlet har hela svaret på den saken.”

Och vi blev sittandes i små funderingar över om vad som i dag erbjuds de shoppingsugna på Köpmangatan, eller i centrum, och kunde inte komma på någonting alls. För all del – slottet nämndes – och det kan nog locka besökarna någon enstaka gång men knappast vid varje besök. Och den smått märkliga förhoppningen om att en restaurang i slottet på något sätt skulle bli en framgång kunde vi inte tänka oss.

Man kan inte sminka en gris, säger Susanne Oom Samuelsson i intervjun i Kuriren, och vi vågade oss tro att hon därmed menade intrycket besökarna fick av Köpmangatans utseende, men kunde inte framför oss se minsta förhoppning om att den saken skulle kunna förbättras – för det är ingen sak som kommunen själv kan påverka utan beror ”väl på om fastighetsägarna finner det motiverat att bekosta en upprustning”.
Och det fann vi inte vara troligt om nu inte där plötsligt dök upp en grupp affärsmän som kunde tänka sig att öppna verksamheter om Köpmangatan förändrades betydligt.
I dag kan ju ingen anse att det är en gatstump som attraherar någon.

Kuriren skriver: ”Centrums utveckling har länge varit en stötesten i Vingåkers kommun. Nu tas ett nytt nappatag för att göra centrum mer attraktivt.”

Attraktivt för vem? Frågade vi oss, men fann inget svar…

En fejkbild som egentligen visar svenskarnas förtroende för sitt eget land. Ur Fokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.