Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

PRO Vingåker

Jag har på olika sätt blivit inblandad i vår lokala PRO-avdelning – först då genom att medlemmar har framfört ”gnäll” till mig över hur föreningen agerar. Du kan gott läsa det som ”att de kunde göra det mycket bättre”. Vilket har fått mig att så småningom börja intressera mig för ”saken”…

Ett av de bästa sätten att få en inblick i en förening är ett besök på deras nuvarande hemsida – så det gjorde jag denna morgon – och fann:

Och det som fanns att läsa – förutom en lista över föreningens styrelse – var detta:

Det kan jag förstå – för vår lokala PRO-förening åstadkommer just ingenting som förmedlar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.
Om man nu inte är av den sorten att man tycker att medlemsträffar som huvudsakligen bjuder medlemmarna på ”kaffe med tilltugg”, lotterier och emellanåt en stunds underhållning av en ”sjungande gitarrspelare” eller som senast en ”Bondkomiker från Norrköping” – är vad man anser svarar upp mot det påståendet.
Det tycker inte jag…

Men jag är av den bestämda åsikten att en (egen) spirituell, kreativ och underhållande hemsida är ett utmärkt sätt att skapa en eftertraktad mötesplats för att skänka besökarna en möjlighet till ”personlig utveckling & glädje”.
Och dessutom en alldeles förträfflig plats (möjlighet) att föra ut och marknadsföra föreningens olika lokala aktiviteter och information från styrelsen.

Vilket fick mig att härom kvällen åstadkomma en av mig ”påhittad” hemsida för föreningen (PRO-ving) som tydligt visar den stora fördelen med att ha en egen lokal pro-hemsida jämfört med den som man nu är ansluten till via PROs riksorganisation.

På en sådan – egen hemsida – kan man vara betydligt mer personlig, den kan vara synnerligen aktuell – ha dagliga uppdateringar – det går t ex att göra egna bildspel och i övrigt förstås illustrera sina aktiviteter med bilder.

Jag har till den lokala pro-styrelsen översänt möjligheten att (på internet då) besöka min påhittade hemsida i ett försök att därmed försöka intressera PRO-Vingåkers styrelse att förändra föreningen från en smått sovande sådan – till en levande, kreativt sprudlande förening – som brinner för just det de säger sig göra under rubriken – ”Välkommen till PRO Vingåker”.

Jag väntar med viss nyfikenhet på hur styrelsen kommer att agera…

En aning tveksam är jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.